Dünya Barış Meşalesi” Ayvalık'ta

 Dünya Barış Meşalesi” Ayvalık

"Dünya Barış Koşusu' ile 100'ü aşkın ülkeden geçen Barış Meşalesi ile "Peace Run" Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Sporcuları tarafından karşılandı.

Ayvalık ilçesi "Dünya Barış Koşusu’ ile 100’ü aşkın ülkeden geçen Barış Meşalesi ile "Peace Run" Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Sporcuları tarafından karşılandı. Ayvalık`ta bir gün mola verdikten sonra Kuşadası`na doğru yola çıktı.

 Ayvalık ilçesi 1987 yılında Sri Chinmoy’un daha barışçıl bir dünya vizyonundan esinlenen gönüllülerin kurduğu, uluslararası bir ağ tarafından organize edilen "Dünya Barış Koşusu’ sporcuları aracılığıyla 100’ü aşkın ülkeden geçen Dünya Barış Meşalesi "Peace Run" Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Sporcuları tarafından karşılandı.

Ayvalık Atletizm Spor Kulübü Sporcuları tarafından karşılanarak Dünya Barış Meşalesi teslim alındıktan sonra Ayvalık Atletizm Kulübü sporcuları hep birlikte Alibey (Cunda) adasında koşularına son verirken Barış Meşalesini Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer`e teslim ettiler.

Bir süre Belediye Başkanı Rahmi Gençer tarafından taşınan "Dünya Barış Meşalesi" daha sonra elden ele gezdirilerek dilekler tutuldu.

"Dünya barışına meşale taşıyan bu genç arkadaşlarımızı Ayvalık`ta konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Barış meşalesini taşımış olmaktan ayrıca gurur duyuyorum. Benim dileğim ulu önder Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi, “Yurtta sulh, dünyada sulh” diyorum. Yollarınız açık olsun" diyen Başkan Gençer, uluslararası barış meşalesini taşıyan koşuculara birer madalya armağan etti.   

Portekiz`den Ocak ayında başlayan, tüm Avrupa`nın içinden geçerek 100 ülkenin içinden geçen Dünya Barış Meşalesi ile Uluslararası Barış Koşusu Takımı, 17 Eylül`de Bulgaristan sınırını geçerek Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye’de Edirne ve Çanakkale’den geçen 13 koşucu, bu gün Ayvalık`ta bir gün mola verdikten sonra Kuşadası`na doğru yola çıktı.

ENVER DOLGUN

 

 

 

 

 

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı